ZŠ Dance show Hankův dům

Část žáků ze 2. třídy a 3. B se ve čtvrtek 30. května 2024 zúčastnila akce s názvem Dance show, která se konala v Hankově domě ve Dvoře Králové nad Labem. Toto taneční představení, určené pro mateřské školy a první stupeň základních škol, pořádala královédvorská taneční skupina Attitude. Program nabízel nejen taneční ukázky, ale i interakci s diváky.

Skupina Attitude připravila pestrý program, který dokázal zaujmout a pobavit i nejmladší diváky. Žáci měli možnost vidět různé taneční styly, zejména ukázky street dance, break dance a pole dance. Nechyběla ani možnost zapojení do tanečních aktivit. Nejmenší žáci převážně ocenili jim dobře známý tanec Hlava, ramena, kolena, palce, starší pak možnost zatančit si na modernější skladby.

Závěrem celého představení bylo vystoupení, se kterým 19 tanečnic ze skupiny Attitude v profi lize v kategorii Great freestyle dospělí získalo v Chorvatsku v květnu letošního roku titul mistryně Evropy. Jednalo se o choreografii s názvem Building, kde žáci mohli shlédnout i tanec na speciálním lešení, které tanečnice stavěly v průběhu vystoupení.

Tento kulturní zážitek poskytl žákům nejen zábavu, ale také inspiraci a motivaci pro vlastní volnočasové aktivity. Představení jim ukázalo, že když se něčemu člověk pravidelně a usilovně věnuje, může dosáhnout i velkých úspěchů…